top of page

Ja tenim la versió en català del nostre 5o. informe


En l`Observatori de Mèxic a Españanya hem publicat la versió en català del nostre cinquè informe Presencia mexicana a Espanya. Dos decàdes de recerca científica dels investigadora José Ramón Santillán Buelna i Ulises Márquez Pulido. Aquesta es un resume de l`estudi:


Aquest Informe identifica i analitza les investigacions científiques sobre la presència mexicana a Espanya publicades durant el període del 2000 al 2020. Primer vam fer una revisió documental de les investigacions sobre la notorietat de Mèxic en sòl espanyol considerant llibres, capítols, informes, articles de revistes i tesis doctorals. Després apliquem una anàlisi de contingut quantitatiu als 125 treballs acadèmics que identifiquem, amb la idea de descriure l'evolució de la producció científica, el tipus de treball, el país de publicació, l'autoria, el gènere dels autors i la seva àrea de coneixement. També analitzem les àrees d'estudi i les temàtiques de les publicacions.
Els resultats indiquen un augment progressiu de publicacions en els darrers deu anys, destaca la producció d'articles acadèmics, sobre capítols, tesis doctorals i llibres. A Espanya es publica la majoria de textos. Altres conclusions són que predomina l'autoria unipersonal als treballs i tant homes com dones tenen una participació molt igualitària. Destaquen les àrees d´estudi sobre la imatge país i la de Mèxic Contemporani, que les de immigració i cultura.

L`estudio sencer ho trabareu en: https://acortar.link/oeVdOU



26 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page